Proizvodi bez glutena

Došli ste do kraja

Nema više stranica za učitavanje

Domaći proizvodi bez glutena

Gluten je protein koji se nalazi u određenim vrstama žitarica (pšenici, ječmu, raži, spelti,bulguru i kuskusu) i bezopasan je za ljude koji su potpuno zdravi. Sa druge strane, postoje ljudi koji su alergični ili intolerantni na gluten, pa konzumiranje i najmanje količine može izazvati burnu reakciju organizma. Za njih je jedina terapija doživotno izopštavanje glutena iz ishrane. Ovakva dijeta zahteva poštovanje strogih pravila, posvećenost i dobru informisanost. Ukoliko ste disciplinovani i istrajni, kvalitet svakodnevnog života neće biti narušen ni najmanje.

Gluten-free proizvodima smartaju se sve one namirnice čiji je sadržaj glutena manji od 20 mg/kg. Tu spadaju povrće i voće (sveže i prerađeno), mahunarke, pečurke, sve vrste mesa, riba,  mlečni proizvodi, koštunjavi plodovi, kafa, čajevi, začini…

Od žitarica dozvoljeni su pirinač, kukuruz, proso, heljda, ovas i kinoa.

U našoj prodavnici ćete pronaći širok asortiman bezglutenskih proizvoda koji su potpuno prirodni i pored toga što ne sarže ovaj protein, ne sadrže ni jedan veštački dodatak poput konzervansa, pojačivača ukusa, boja i aroma, zgušnjivača… Bezbrižno uživajte u kvalitetnim i ukusnim proizvodima naših malih proizvođača!