USLOVI KUPOVINE SAMO NAŠE

Srđan Marković, pr., vlasnik je preduzetničke radnje SAMO NAŠE, koja je registrovana za bavljenje trgovinom na malo posredstvom pošte ili preko interneta (u daljem tekstu: SAMO NAŠE) i internet sajta koji je registrovan pod nazivom internet domena samonase.com. SAMO NAŠE nalazi se na adresi Stanka Paunović Veljka 139, lokal br. 6, 22400 Ruma, Republika Srbija, sa PIB: 112383072 i MB: 66066690. Naši kontakt podaci su: 

  • imejl adrese: prodaja@samonase.com – za poručivanje proizvoda iz naše ponude, info@samonase.com – za sva pitanja i potrebne informacije u vezi s našom delatnošću, markovicsrdjan@samonase.com – za poslovnu saradnju i pravna pitanja;
  • brojevi telefona: 064 0850 555, 064 0850 450.

SAMO NAŠE je preduzetnička radnja čija se pretežna delatnosti odnosi na trgovinu na malo posredstvom pošte ili preko interneta u Republici Srbiji. U ponudi imamo širok asortiman pažljivo odabranih domaćih proizvoda iz svih krajeva zemlje. To su različite vrste suhomesnatih proizvoda, mikrobilja, proizvoda od konoplje, sokova i mnogih drugih proizvoda, koji su svi proizvedeni po recepturi domaćih proizvođača.

Uslovi kupovine SAMO NAŠE (u daljem tekstu: Uslovi kupovine) primenjuju se na potrošače koji poručuju proizvode iz ponude SAMO NAŠE, na čiju primenu pristajete poručivanjem naših proizvoda nakon objavljivanja Uslova kupovine na ovom internet sajtu. Potrošačima se, u skladu sa važećim zakonodavstvom Republike Srbije, smatraju fizička lica koja pribavljaju robu u svrhe koje nisu namenjene njihovoj poslovnoj ili drugoj komercijalnoj delatnosti. Sastavni deo ovih Uslova kupovine čini i Odustanak od ugovora na daljinu i reklamacija.

Poručivanje i kupovina proizvoda iz naše ponude nisu mogući bez prihvatanja Uslova kupovine, niti je moguće naknadno odustajanje od njihove primene, stoga Vam preporučujemo da pročitate ovaj dokument pre poručivanja proizvoda.

Uslovi kupovine obavezuju od dana objavljivanja na ovom internet sajtu, odnosno od 04 maja 2021. godine.

SAMO NAŠE zadržava pravo izmene Uslova kupovine bez prethodnog obaveštavanja, a radi usklađivanja sa važećim zakonodavstvom Republike Srbije i sopstvenim potrebama poslovanja. Izmenjena verzija obavezuje od dana objavljivanja na ovom internet sajtu, na čiju primenu pristajete poručivanjem proizvoda iz naše ponude nakon objavljenih izmena. Kako Vas obavezuje uvek poslednja objavljena verzija Uslova kupovine, preporučujemo da s vremena na vreme pročitate ovaj dokument.

  1. Poručivanje proizvoda i otkazivanje porudžbine

Ponuda svih proizvoda koje prodajemo izložena je u elektronskoj prodavnici na našem internet sajtu.

Poručivanje proizvoda iz naše ponude moguće je izvršiti putem: imejl adrese prodaja@samonase.com, brojeva telefona 064 0850 555, 064 0850 450, preko stranice elektronske prodavnice na našem internet sajtu, kao i direktnom porukom preko naših stranica na društvenim mrežama (Fejsbuk stranica: Samo Naše i Instagram profil: samonaseonline).

Minimalan iznos jedne porudžbine bilo kojih proizvoda iz naše ponude je 1.000,00 RSD (dinara).

Po prijemu porudžbine, bićete obavešteni o prijemu sa detaljima porudžbine. Nakon potvrde porudžbine sa detaljima iste, više nije moguća izmena ili otkazivanje.

  1. Cene proizvoda i način plaćanja

Cene svih proizvoda iz naše ponude izložene su u dinarima (RSD) na jasno uočljiv i razumljiv način pored opisa proizvoda na stranici elektronske prodavnice na našem internet sajtu i predstavljaju prodajne i konačne cene prethodno upakovanih proizvoda.

Kada prodajna cena nije jednaka jediničnoj ceni proizvoda, izražene su i jedinične cene proizvoda. Jedinična cena izražena je po različitim jedinicima mere, u zavisnosti od vrste proizvoda (npr. kilogram, litar, pakovanje).

Proizvodi se naplaćuju prema cenama koje su važile u vreme potvrđivanja porudžbine.

Uz pojedine vrste naših proizvoda u elektronskoj prodavnici na našem sajtu (npr. uz suhomesnate proizvode) istaknute su prodajne cene prema masi proizvoda. Moguće je da prilikom proizvodnje i pakovanja konkretnog poručenog proizvoda dođe do odstupanja u masi između onoga što je navedeno u elektronskoj prodavnici i proizvoda koji Vam bude dostavljen. U zavisnosti od odstupanja u masi proizvoda, varira i cena proizvoda između cene poručenog i cene dostavljenog proizvoda. Odstupanje u masi proizvoda, a time i u ceni koju ćete biti u obavezi da platite, može se kretati u rasponu +/– 5%.

Način plaćanja i za fizička i za pravna lica koji prihvatamo je plaćanje pouzećem u gotovom novcu, prilikom dostave proizvoda. Plaćanje se uvek vrši u dinarima.

  1. Dostava, troškovi dostave i isporuka

Dostava svih naših proizvoda vrši se na celoj teritoriji Republike Srbije. Za dostavu koristimo usluge Post-ekspres, kurirskog servisa JP Pošta Srbije. Ne postoji mogućnost ličnog preuzimanja porudžbine na našoj adresi, niti mi lično vršimo dostavu.

Rok isporuke naših proizvoda je 1–3 radna dana od dana zaključenja ugovora o kupoprodaji bilo koje vrste proizvoda iz naše ponude, osim kod kupoprodaje mikrobilja kada je rok isporuke 15–21 dan od dana zaključenja ugovora o kupoprodaji mikrobilja. Ukoliko isporuka bilo koje vrste proizvoda u roku ne bude moguća, bićete obavešteni o naknadnom roku isporuke.

Kako bi ugovor o kupoprodaji naših proizvoda mogao da bude realizovan, ljubazno Vas molimo da omogućite dostavljačima da izvrše dostavu, odnosno da Vi lično ili neko drugo lice u Vaše ime primite poručene proizvode.

Prilikom dostave proizvoda, vrši se plaćanje pouzećem u gotovom novcu u dinarima. Uz cenu kupljenih proizvoda koja je konačna prodajna cena, snosite i troškove dostave proizvoda. Troškovi dostave naplaćuju se prema Cenovniku Post-ekspresa u unutrašnjem saobraćaju (http://www.postexpress.rs/struktura/lat/cenovnik/cenovnik-unutrasnji-saobracaj.asp). S obzirom na veliki broj parametara koje Post-ekspres primenjuje za izračunavanje cene slanja i dostave pošiljke, nije moguće unapred fiksno utvrditi koliko će iznositi troškovi svake pojedinačne dostave.

  1. Izjava o odricanju od odgovornosti

SAMO NAŠE ne snosi odgovornost za eventualna kašnjenja, nepreciznosti ili nepotpunosti u vezi sa objavljivanjem podataka u elektronskoj prodavnici na ovom sajtu, ukoliko su opravdani razlozima na koje ne možemo da utičemo, a naročito razlozima tehničke prirode ili više sile.

SAMO NAŠE ne snosi odgovornost za eventualna odstupanja u izgledu, težini ili karakteristikama između onoga što je navedeno o proizvodima koje prodajemo na našem sajtu i proizvoda koji Vam budu isporučeni, s obzirom na to da nemamo nikakvog uticaja niti kontrole na proces proizvodnje.

SAMO NAŠE ne snosi odgovornost za eventualno kršenje Uslova kupovine, ukoliko je kršenje posledica događaja ili okolnosti na koje ne možemo da utičemo, naročito onih koji su izvan naše razumne kontrole i savesnog delovanja.

  1. Rešavanje sporova

Svi eventualni budući sporovi koji proisteknu iz Uslova kupovine rešiće se mirnim putem ili pred nadležnim sudom mesne nadležnosti prema adresi SAMO NAŠE (Stanka Paunović Veljka 139, lokal br. 6, 22400 Ruma, Republika Srbija) primenom srpskog prava kao merodavnog.